Sommerhus Dueodde

Dueodde

Dueodde Strand er en af Europas bedste sandstrande. Sandet er så fint, at det blev brugt i timeglas. Vandet er rent og klart og indbyder til lange badeture.

Dueodde Strand strækker sig over flere kilometer på Bornholms sydspids. Fra den hyggelige by Snogebæk, langs Dueodde og helt til Jomfrugård strækker stranden sig kilometer efter kilometer.

Dueodde Fyrtårn er med sine 47 meter og 196 trin det højeste fyrtårn i Nordeuropa. En tur op i fyret er ensbetydende med en imponerende udsigt over havet, kystområdet og den sydlige del af Bornholm.

Dueodde er et stort område med sommerhuse og campingpladser. Som sommerhusgæst er du tæt på strand, natur, attraktioner, liv og aktiviteter. I Dueodde selv er der flere isbutikker, mindre restauranter og et minimarked i forbindelse med campingpladsen. Ved Fyrvejens P-plads er der busstoppested. For dagligdags indkøb er der ca. 5 km til Snogebæk og ca. 10 km til den større havneby.

I Dueodde fyrreskov kan der opleves smuk natur og hyggelige gå- og cykelture. Der er samtidig mulighed for at se ’resterne’ fra krigen; to kanonbunkere fra Anden Verdenskrig. Hensigten var at opstille kanoner på dette sted, som skulle vende mod øst. Det blev dog aldrig oprettet. Bunkerne er her stadig, og der er adgang til dem langs Skrokkegårdsvejen.

Bornholmertårnet finder du også på Dueodde. Her kan man se den tidligere lyttepost for den væbnede efterretningstjeneste. Den er blevet åbnet for offentligheden og indrettet med udstillinger af fotos, film og maskiner fra Anden Verdenskrig og den kolde krig. Fra det 70 meter høje tårn har du en helt fantastisk udsigt over Dueodde og den østlige del af Bornholm. Man kan vælge at gå over de 400 trappetrin til toppen eller tage elevatoren op - uanset hvad, er det en oplevelse, der er værd at prøve.